“Λύση η πάλη όλων των ανθρώπων” – Συνέντευξη του κ. Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ

Δελής
Πηγή : Eurokinissi

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Αλεξανδρούπολη έδωσε συνέντευξη στο evrospress.gr. Η συνέντευξη αυτή αφορά ζητήματα της επικαιρότητας.

Για τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και το προσφυγικό

Ο κ. Δελής αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα επεσήμανε πως χιλιάδες άνθρωποι γίνονται πιόνια στην πολιτική της Τουρκίας. Εξήγησε πως αυτό γίνεται ώστε αυτή να αποσπάσει την υποστήριξη των συμμάχων της για την εισβολή της στη Συρία. Κατήγγειλε την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η οποία δημιουργεί τα καραβάνια των προσφύγων και ταυτόχρονα τους εγκλωβίζει στα σύνορα και τα νησιά της Ελλάδας.

Τόνισε πως η λύση είναι η “αμφισβήτηση, των συνθηκών της ΕΕ, του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης, και βεβαίως η πάλη όλων των ανθρώπων, όλων των λαών της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστές που υποδαυλίζουν πολέμους και επεμβάσεις”. Ενώ στηλίτευσε τη στάση όσων προσπαθούν να εμφανίσουν σαν εχθρό τους ξεριζωμένους ανθρώπους. Για αυτούς δήλωσε ότι “ουσιαστικά αυτοί είναι που θέλουν να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο της κατάστασης.”

Για τη διαχρονική στάση όλων των κυβερνήσεων σε σχέση με το ζήτημα του εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα σημείωσε ότι “θα πρέπει κάποια στιγμή η χώρα μας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να διεκδικήσει αυτά τα πράγματα και από την Ε.Ε. [..] να διεκδικήσει και να απαιτήσει η Ελλάδα όλα αυτά τα πράγματα και να πάψει να είναι το “καλό παιδί” όπως είναι χρόνια τώρα”.

“Η δήλωση του πρωθυπουργού ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου”

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Καστανιές, σημείωσε πως θύμιζε επικοινωνιακό σόου. Κατήγγειλε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Τουρκία στην εισβολή της στη Συρία, αρκεί αυτή να σταματήσει να πιέζει τη χώρα μας με το προσφυγικό. Όπως συμπλήρωσε, η δήλωση αυτή “ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης”.

“Ο λαός της περιοχής θα πρέπει να ανησυχεί για τις δραστηριότητες των Αμερικανών”

Σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Αμερικανού Πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Δελής δήλωσε ότι ο λαός της περιοχή θα πρέπει να “ανησυχεί για τις δραστηριότητες των Αμερικανών”.

Εξήγησε ότι η περιοχή και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπονται σε πολεμικό ορμητήριο για τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ. Σχέδια που υπάρχουν σε σχέση με την ανταγωνίστρια χώρα της Ρωσίας. “Θα πρέπει να μη ξεχνάμε πως η Ρωσία έχει πει ότι αποτελούν στόχους οι πιθανές χώρες και οι πιθανές τοποθεσίες απ’ όπου θα ξεκινούν επιθέσεις ενάντιά τους”, τόνισε, καλώντας το λαό της περιοχής να σκύψει πάνω από τα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Παράλληλα, κατήγγειλε την ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των κομμάτων που ενθαρρύνουν αυτή τη δραστηριότητα. Ενώ, όπως κατέληξε η στρατιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης “δε θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας από μελλοντικούς κινδύνους. Ας δει λίγο ο κόσμος, όπου πάτησαν οι Αμερικάνοι τι άφησαν πίσω τους και πόση προστασία παρείχαν στους λαούς που πήγαν. Τα συμφέροντά τους θέλουν να προστατεύσουν, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.”

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...