Μ Χρυσοχοΐδης: “Δεν θα γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο” – Ούτε να το σκέφτεται

Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Φώτο Αρχείου / Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων / Πηγή: Eurokinissi

«Το 2020, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Γεραπετρίτη, Χαρδαλιά, Λιβάνιου, Σκέρτσου, ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ΓΓ Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάση Κοντογεώργη, Αρχηγού ΕΛΑΣ Μιχ. Καραμαλάκη και του Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ακόμη αναφερόμενος στον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου: «Νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μία πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

Ενώ χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη συνέντευξη τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πολυτεχνείο απάντησε: «Αν χρειαστεί, θα φτάσουμε και στην απαγόρευση… Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη γίνουν οι εκδηλώσεις». Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί και κινητοποιήσεις να πραγματοποιεί και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας να τηρεί, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, κάτι το οποίο έχει αποδείξει επανειλημμένως σε αντίθεση με την κυβέρνηση.

Το Πολυτεχνείο με το βαρύ μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ ενοχλεί την κυβέρνηση σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ προσπαθούν να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή έχοντας μεγάλες ευθύνες για το γκριζάρισμα του Αιγαίου και την προώθηση των τουρκικών επιδιώξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα του εορτασμού μπορεί να τον εγγυηθεί το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Ούτε, λοιπόν, να το σκέφτεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα απαγόρευσης!

Δείτε ακόμα...