Μ. Κομνηνάκα: Άχαρη η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος άφησε τον λαό περισσότερο απροστάτευτο

Κομνηνάκα ΚΚΕ

Άχαρη χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος άφησε τον λαό πιο απροστάτευτο απέναντι στις κακοκαιρίες, η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί της Τρίτης.

Όπως σημείωσε, δεν γίνεται να βαφτίζονται «ακραία φαινόμενα» χιονοπτώσεις που είχαν προβλεφθεί από μέρες, για να καλυφθούν οι ελλείψεις στην πολιτική προστασία, η εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα που προκαλούν διακοπές ρεύματος και ανοιγοκλεισίματα δρόμων.

Ακόμα, κατήγγειλε το γεγονός ότι σε μια σειρά εργασιακούς χώρους εργαζόμενοι αναγκάζονταν να δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες, όπως για παράδειγμα στην COSCO, που μόνο μετά την δυναμική διεκδίκηση του Σωματείου, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν για να προφυλαχθούν.

Σχετικά με το νέο τραγικό ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, η Μ. Κομνηνάκα επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και πώς είναι εγκληματικές οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που συνεχίζουν τον εγκλωβισμό, την καταστολή, τις απελάσεις και τα παζάρια με την Τουρκία.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση της απαράδεκτης κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, τη διενέργεια όλων των διαδικασιών ασύλου στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ και την ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων στις χώρες πραγματικού προορισμού, κάτι όμως που απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ.

Όσον αφορά στην κυβερνητική τροπολογία για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, η Μ. Κομνηνάκα κατήγγειλε ότι προχωρά σε επικίνδυνες γενικεύσεις και πώς δεν πρόκειται για θεωρητική συζήτηση όταν στην ΕΕ ταυτίζεται ο φασισμός με τον κομμουνισμό και με βάση αυτό έχουν απαγορευτεί Κομμουνιστικά Κόμματα σε αρκετές χώρες.

Η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο αποκλεισμός φασιστικών – ναζιστικών κομμάτων, καθώς η φασιστική ιδεολογία τους ταυτίζεται με την εγκληματική δράση. Τέλος, επισήμανε ότι και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη καθώς, βάζει στο τραπέζι τον ευρωπαϊκό τρομονόμο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...