Μ. Κομνηνάκα: Χρέος προς τους ανθρώπους που χάθηκαν η ανάδειξη των πραγματικών ενόχων

Ο μεγάλος θρήνος για την τραγωδία στα Τέμπη μετατράπηκε σε οργή και η οργή μεγαλώνει όσο γίνεται μια άχαρη αντιπαράθεση για το ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη για το ξεχαρβάλωμα των σιδηροδρόμων, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας χθες βράδυ σε εκπομπή του «Βlue Sky».

Χαιρετίζοντας τις χθεσινές κινητοποιήσεις είπε, ότι δεν είναι ώρα σιωπής, αλλά ώρα αγώνα για να αναδειχθούν οι ένοχοι, που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το υποτιθέμενο ανθρώπινο λάθος. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΚΚΕ καταλόγισε μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για το έγκλημα και στις πολιτικές απελευθέρωσης και ξεχαρβαλώματος του σιδηροδρόμου που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν.

Όπως σημείωσε η Μ. Κομνηνάκα, η πολιτική όλων των κυβερνήσεων οδήγησε στην διάσπαση του σιδηροδρομικού έργου για να ξεπουληθεί το κερδοφόρο κομμάτι, ενώ δεν ελέγχθηκαν ποτέ οι όροι ασφάλειας.

Τώρα, σχολίασε σκωπτικά, ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να επιβληθεί σιωπητήριο, αλλά ξεκαθάρισε ότι μεγαλύτερο χρέος προς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα είναι να φωτιστούν οι αιτίες και οι ένοχοι και όχι να συσκοτιστούν οι αιτίες.

Παράλληλα, επισήμανε την κραυγαλέα αναντιστοιχία των δυνατοτήτων για την ασφάλεια των μεταφορών με ό,τι τελικά ισχύει, ενώ στάθηκε στις επανειλημμένες καταγγελίες των εργαζομένων για την ασφάλεια που αγνοούνταν συστηματικά.

Δείτε ακόμα...