Μ. Κομνηνάκα: Δεν βγάζουν τσιμουδιά τα άλλα κόμματα για το τρομακτικό θεσμικό πλαίσιο

Τις τεράστιες και αμετάθετες ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων σε βάρος του Ν. Ανδρουλάκη, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Όπως τόνισε, οι ευθύνες δεν κρύβονται πίσω από δικαιολογίες «μαθητών δημοτικού», ότι δεν ήξερε και δεν άκουσε. Στη βάση αυτή είναι σωστή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής που στο αντικείμενο έρευνά της θα συμπεριληφθούν οι καταγγελίες δημοσιογράφων, αλλά και του ΚΚΕ για τα πολλαπλά κρούσματα συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος. Καταγγελίες για τις οποίες, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η σημερινή της ΝΔ έδωσαν ποτέ απαντήσεις, δείχνοντας την επιλεκτική ευαισθησία τους.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι είναι επιλεκτικές οι ευαισθησίες των κομμάτων για τις υποκλοπές, μιας και δεν βγάζουν τσιμουδιά για το τρομακτικό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει ο καθένας να μπορεί να μπει στο στόχαστρο υπηρεσιών.

«Δικό σας δημιούργημα» είναι το άθλιο πλέγμα που επιτρέπει να βαφτίζεται ο καθένας επικίνδυνος στα ευρύτατα όρια της «εθνικής ασφάλειας», είπε η Μαρία Κομνηνάκα, επισημαίνοντας την έκδοση 15 χιλιάδων εισαγγελικών παραγγελιών για άρση απορρήτου, το χρόνο.

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι ατελές, αλλά αποτελεσματικότατο για την προστασία του αστικού κράτους.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στην Εξεταστική Επιτροπή, ώστε να γνωρίζει ο λαός και να παλέψει για να απαλλαγεί από το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που θέτει στο στόχαστρο τις ελευθερίες του.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...