Μ. Κομνηνάκα: Κατάργηση εδώ και τώρα των άδικων έμμεσων φόρων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση των ΣΣΕ

Τα όποια μέτρα, ή τα «χάδια» πρόστιμα «χάδια» της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις της αγοράς δεν αντιμετωπίζουν την ουσία της ακρίβειας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν καταργηθούν εδώ και τώρα οι άδικοι έμμεσοι φόροι και ο ΦΠΑ, αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση των ΣΣΕ και να απεμπλακούμε από την πολιτική της απελευθέρωσης και της «πράσινης μετάβασης»,  τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 13 Γενάρη σε εκπομπή της Ertnews.

Συνεχίζοντας Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε ότι η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι το προοδευτικό πρόσημο που προσπαθεί να προσδώσει ο πρωθυπουργός στην αντιδραστική του αντζέντα καταρρίπτεται με πάταγο, είτε αφορά την ακρίβεια και την δυσκολία της λαϊκής οικογένειας να επιβιώσει με το εισόδημα που έχει, είτε αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τους φοιτητές «πελάτες», γιατί αυτό προσπαθεί να μετατρέψει η κυβέρνηση, είτε με την κατάσταση των νοσοκομείων που για ακόμη μια φορά είναι στα πρόθυρα της ασφυξίας, ενώ η εμπλοκή της χώρας μας και στην Μέση Ανατολή έχει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους από μόνο από τις οικονομικές συνέπειες.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια η Μ. Κομνηνάκα επεσήμανε ότι, ένας από τους βασικότερους προβληματισμούς που θέτουμε ως Κόμμα είναι το ζήτημα της διασφάλισης της πατρότητας και της μητρότητας που είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού, γιατί πρώτα και κύρια πρέπει να μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, γιατί η γονεϊκότητα δεν είναι ατομικό δικαίωμα αλλά είναι υποχρεώσεις των γονιών απέναντι στα παιδιά  και αυτό πρέπει να διασφαλίζεται. 

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε επίσης ότι επειδή σήμερα συζητάμε για την τεκνοθεσία δεν μπορεί να κρύβεται το γεγονός ότι υπάρχει μια άκρατη εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, μέσω της παρένθετης μητρότητας, στην οποία μάλιστα φτάνει να έχει νομοθετηθεί «ταρίφα» 20.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για τις δότριες ωαρίων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...