Μ. Κομνηνάκα: Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση φόρων σε καύσιμα και ενέργεια μπορεί να δώσει ανακούφιση

Μ. Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ
Μ. Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ

Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα καύσιμα μπορεί να δώσει ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Όπως σημείωσε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα συμφωνούν να δίνονται 11 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, σε επιχειρηματικούς ομίλους και θυμούνται ότι τα νούμερα «δεν βγαίνουν» μόνο όταν πρόκειται για μέτρα ελάφρυνσης για τις λαϊκές οικογένειες.

Επισήμανε ότι τα στενά όρια που θέτει η πολιτική της ΕΕ είναι που οδηγούν στις συνέπειες της ακρίβειας, όπως η απελευθέρωση της ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, που τα πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός.

Επανέλαβε, ακόμα ότι το μοναδικό μέτρο που θα έδινε ουσιαστική ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά και τους αγρότες που είναι σε κινητοποιήσεις γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν εξαιτίας του μεγάλου κόστους, είναι η πρόταση του ΚΚΕ.

Σχετικά με τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, σημείωσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους εργαζόμενους, καθώς τα βάρη που σηκώνουν είναι συσσωρευτικά από τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων. Την ίδια ώρα οι μεγάλες μειώσεις αφορούν στη φορολογία των νομικών προσώπων, τα κέρδη των μετόχων που μείωσαν πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η ΝΔ.

Τέλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι σήμερα διεκδικούν να σταματήσει να καθορίζεται ο κατώτατος από υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύει βάση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου και να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...