Μ.Νετανιάχου: Το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων του στρατού δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη ούτε από τον κόσμο, αλλά ούτε και από τη Χαμάς

Ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου υποσχέθηκε πως θα απαντήσει δυναμικά σε τυχόν περαιτέρω επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς, παρά την κατάπαυση που συμφωνήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διεμήνυσε πως το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων του στρατού της χώρας του δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη ούτε από τον κόσμο, αλλά ούτε και από τη Χαμάς.

«Θα αποκαλυφθεί με την πάροδο του χρόνου» εξήγησε και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι κάναμε τολμηρά και νέα πράγματα».

«Εάν ήταν απαραίτητο να κάνουμε μια επίγεια επίθεση, θα το κάναμε, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τον στόχο με ασφαλέστερους τρόπους», συμπλήρωσε ο Μπ. Νετανιάχου.

Ακόμη, υποστήριξε ότι μετά από «έντεκα ημέρες ισχυρών βομβαρδισμών εναντίον των ριζοσπαστών στη Λωρίδα της Γάζας, άλλαξε η ισορροπία και οι κανόνες του παιχνιδιού».

Όπως είπε, η χώρα του κατέστρεψε χιλιόμετρα σηράγγων της Χαμάς, αποθήκες και διοικητικά κέντρα στη Γάζα.

«Οι τρομοκράτες δεν έχουν πουθενά αλλού να κρυφτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε πως τις τελευταίες ημέρες, επικοινώνησε τηλεφωνικά έξι φορές στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη του Ισραήλ.

Δείτε ακόμα...