Μ. Παπαδόπουλος: Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ θυσιάζει την ασφάλεια των μεταφορών

Η απελευθέρωση των σιδηροδρόμων που αποτελεί πάγια πολιτική της ΕΕ έχει προκαλέσει κενά στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων είτε αφορούν στο προσωπικό, είτε στα συστήματα, όχι μόνο σήμερα και όχι μόνο στην Ελλάδα, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μιλώντας στο «Open».

Όπως ανέφερε, μόνο το 2021 έχουν σημειωθεί 1.300 σιδηροδρομικά ατυχήματα σε χώρες της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα υπήρξαν ατυχήματα από το 2016, με διαφορετικές κυβερνήσεις.

Ακόμα επισήμανε ότι η πολιτική της απελευθέρωσης θυσιάζει την ασφάλεια των μεταφορών στο βωμό του κέρδους, καθώς τα μονοπώλια, κρατικά ή ιδιωτικά υπολογίζουν με το κριτήριο του κόστους – οφέλους.

Ο Μ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση στο πλαίσιο της απελευθερωμένη αγοράς, αλλά μόνο σύγκρουση με την πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ και από όλες τις κυβερνήσεις.

Ξεκαθάρισε ότι πίσω από τις περικοπές αναγκαίων δαπανών για την ασφάλεια βρίσκεται η πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων και των μαξιλαριών που χειροκροτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, τόνισε, που δαπάνες υπάρχουν για να στηρίζουν τους ομίλους, δεν βρίσκονται για την συντήρηση του δικτύου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...