Μ. Παπαδόπουλος: Καμία αναμονή στο έγκλημα στην Υγεία, να δοθεί μαχητική απάντηση

Μάκης Παπαδόπουλος ΚΚΕ

Καμία αναμονή στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην Υγεία, να δοθεί μαχητική απάντηση, καλούμε στη μαζική κινητοποίηση το απόγευμα στις 7.30 στο υπουργείο Υγείας, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1. 

Σημείωσε ότι έχει κουραστεί ο λαός να ακούει προεκλογικά εξαγγελίες για την Υγεία και μετά να αγωνιά αν θα φτάσει το ασθενοφόρο και έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τους νεκρούς. 

Εντοπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες του προβλήματος, υπογράμμισε:

Η 1η αφορά την επιχειρηματική λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία που για να θησαυρίζει προϋπόθεση είναι να είναι υποβαθμισμένο το δημόσιο σύστημα και η δεύτερη είναι η επιχειρηματική λειτουργία του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξαντλητικές υπερωρίες που είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Η θέση του ΚΚΕ, υπογράμμισε, είναι ριζικά διαφορετική καθώς δεν αντιμετωπίζει την Υγεία και το Φάρμακο σαν εμπορεύματα και είναι υπέρ της κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και για ουσιαστικές μόνιμες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και όχι οικονομικές των 700 ευρώ που προκηρύσσουν  οι κυβερνήσεις. 

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, τόνισε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι δεσμευμένα στις απαιτήσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία, για ματωμένα πλεονάσματα και για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών. Αυτά τα κόμματα, υπογράμμισε, δεσμεύονται ότι δεν θα τα πάρουν από τους εφοπλιστές που έχουν φοροασυλία, ούτε από τις τράπεζες που έχουν τον αναβαλλόμενο φόρο, ούτε από τις εισηγμένες εταιρείες που δεν φορολογούνται στην Ελλάδα. Θα τα πάρουν από τους αυτοαπασχολούμενους με αύξηση της φοροληστείας μέσω του ψηφιακού έλεγχου και από τον λαό μέσω του ΕΝΦΙΑ και των έμμεσων φόρων. 

Πρόσθεσε ότι δεν θα τα δώσουν για αυξήσεις στους μισθούς αφού οι 3ετίες θα είναι παγωμένες, ούτε για στήριξη για τις τιμές στην Ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Απάντηση στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα είναι η μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ για να αποτραπούν μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...