Μ. Παπαδόπουλος: Να φουντώσουν οι αγώνες απέναντι στον κοινό αντίπαλο για τις παρακολουθήσεις και την ενεργειακή φτώχεια

«Δεν χρειάζεται καμιά ειδική δημοσκόπηση για να γίνει φανερό ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αυτό το διάστημα. Το ζητούμενο είναι να μην παγιδευτεί για άλλη μια φορά ο λαός σε μια ανούσια εκλογολογία η οποία αποπροσανατολίζει από το κύριο: Ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να οργανωθεί λαϊκός αγώνας, πρέπει να φουντώσουν οι αγώνες απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, ο οποίος είναι ο ίδιος και για την ακρίβεια, και για την ενεργειακή φτώχεια, και για τις παρακολουθήσεις».

Τα παραπάνω τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ1, καθώς ο λαός έχει να αντιμετωπίσει ένα πλαίσιο που καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο «όσο διατηρείται ακλόνητο δεν πρόκειται να ανοίξει ο δρόμος για την λαϊκή ευημερία», όπως σημείωσε. 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος εξήγησε πως «αυτό το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει με ”νόμιμο” τρόπο την παρακολούθηση όλων των πολιτών, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ παράλληλα οι δεσμεύσεις της ΕΕ που ακύρωσαν την λιγνιτική παραγωγή στην Ελλάδα και την έκαναν πανάκριβη με το εμπόριο ρύπων «ανοίγουν το δρόμο στην ενεργειακή φτώχεια». Επίσης, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις για πολύ υψηλούς έμμεσους φόρους για να υπάρχουν τα «ματωμένα» πλεονάσματα και στον ενεργειακό πόλεμο με την Ρωσία που τον πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης.

«Αυτό είναι το δάσος που δεν πρέπει να χαθεί στα δέντρα των επιμέρους περιστατικών», σημείωσε, «γι’ αυτό και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να συζητηθεί συνολικά το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει από τη μία πλευρά το νόμιμο φακέλωμα ολόκληρου του λαού και από την άλλη τον οδηγεί στη φτώχεια, στην αύξηση της ακρίβειας και στην επιδότηση της ακρίβειας από το κράτος».

Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις, υπογράμμισε πως πρέπει να διερευνηθεί κάθε συγκεκριμένη καταγγελία, όπως οι «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ. Κυρίως, όμως «να αναδειχθεί ένα αντιδραστικό πλαίσιο που επιτρέπει την νόμιμη παρακολούθηση όλων των πολιτών, την προληπτική παρακολούθηση και το φακέλωμα όλων των πολιτών, τη νόμιμη εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού, τη νόμιμη άρση με μεγάλη ευκολία του απορρήτου», είπε, προσθέτοντας πως «όλα αυτά έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες, για τις οποίες είναι συνένοχοι τοσο η ΝΔ, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, αναφέρθηκε στην συνενοχή των τριών κομμάτων για το ότι έχουμε ένα κράτος που είναι πολύ ικανό στις παρακολουθήσεις, στο να υπονομεύει απεργίες, στο να διαλύει διαδηλώσεις και εξαιρετικά ανίκανο να αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τις πλημμύρες και τις φωτιές γιατί υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Μιλώντας για τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για χρήματα του λαού που επιδοτούν την ακρίβεια, δηλαδή πληρώνουμε ως φορολογούμενοι αυτά που γλιτώνουμε ως καταναλωτές, ενώ «δεν υπάρχει σύγκρουση με τις μεγάλες δεσμεύσεις που θα απελευθερώσουν την λιγνιτική παραγωγή, θα τερματίσουν τον ενεργειακό πόλεμο με την Ρωσία, θα καταργήσουν τους έμμεσους φόρους».

Συμπλήρωσε δε πως σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ δεν έχει αυτές τις δεσμεύσεις και γι’ αυτό «μπορεί να ηγηθεί μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...