Μ. Συντυχάκης: Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να βάλει στα λαγούμια τους τα φασιστικά μορφώματα

Συντυχάκης ΚΚΕ

Τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα «είναι σάρκα από τη σάρκα αυτού του καπιταλιστικού συστήματος», τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open». 

Υπογράμμισε πως το αστικό πολιτικό σύστημα τους χαϊδεύει τα αυτιά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσπάθησε να αλιεύσει τα ορφανά της Χρυσής Αυγής «και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως στον κόσμο της αριστεράς, σε έναν κόσμο ριζοσπαστικό που έχει δεινοπαθήσει από τον φασισμό στη χώρα μας». 

Αναφερόμενος στις τροπολογίες που υποτίθεται αφορούσαν το κόμμα Κασιδιάρη, όμως έκαναν επικίνδυνες γενικεύσεις, επισήμανε πως ήταν «λίγο πονηρές», συμπληρώνοντας πως ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τροπολογίες ούτε με νόμους. «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον», είπε, θυμίζοντας τους γνωστούς στίχους, καθώς ο λαός είναι αυτός που «πρέπει να τους ξαναβάλει στα λαγούμια τους οριστικά και αμετάκλητα». 

Με αφορμή την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σημείωσε πως «ανεξαρτήτως θρησκεύματος, κάθε Έλληνας πολίτης, είτε είναι στη Ροδόπη είτε είναι σε οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή ενότητα, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να εγκαταλείψει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Διότι τίποτα καλό δεν έχουν να προσφέρουν αυτά τα κόμματα», προσθέτοντας πως «πρέπει να δώσει ενίσχυση στο ΚΚΕ, στην ορίτζιναλ λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση για να βγει πιο δυνατός ο λαός». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...