Μ. Συντυχάκης: Ο λαός να στηρίξει το ΚΚΕ γιατί θα είναι η δύναμή του την επόμενη μέρα

Ο λαός έχει την πείρα από τη βαρβαρότητα που ζει και, ακόμα και αν έχει διαφωνίες με το ΚΚΕ, πρέπει να το στηρίξει, γιατί αυτή θα είναι η δύναμή του την επόμενη μέρα, τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Σχετικά με τη σημερινή μέρα, σημείωσε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά είναι το ορόσημο για την εργατική τάξη και φωτίζει το δρόμο της ανατροπής του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Η θυσία των εργατών του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης, οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής δείχνουν τον δρόμο της απελευθέρωσης των εργαζομένων από τη μισθωτή σκλαβιά, είπε ο Μ. Συντυχάκης.

Σχετικά με τα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοχής ή στήριξης του ΚΚΕ σε μια λεγόμενη προοδευτική κυβέρνηση, ο Μ. Συντυχάκης ξεκαθάρισε ότι οι αριστεροί και ριζοσπάστες άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερή δύναμη.

Κι αυτό γιατί εκτός από την περίοδο διακυβέρνησής του, όπου μεταξύ άλλων έφερε το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και έκανε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς, ως αντιπολίτευση στήριξε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, ψήφισε το μισό νόμο Χατζηδάκη, ψήφισε την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Άρα, αυτό που κρίνεται στις εκλογές, είναι το αν θα υπάρχει ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα μπορεί να πρωτοστατήσει για να αναπτυχθεί ρωμαλέο εργατικό κίνημα που να βάλει εμπόδια στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ο Μ. Συντυχάκης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...