Μ. Συντυχάκης: Οι κυβερνήσεις πρωτίστως ενδιαφέρονται για την καταστολή του κινήματος από τα Σώματα Ασφαλείας

Τον κατασταλτικό χαρακτήρα της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας σε βάρος του λαϊκού κινήματος με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, κατήγγειλε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών – Διαφάνειας της Βουλής, για τον διορισμό στη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, του υποστράτηγου κ. Π. Πούπουζα. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής, αναλύοντας τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία τοποθετείται το ΚΚΕ, σημείωσε πως και αυτή η υπηρεσία λειτουργεί,  εντάσσεται  και εφαρμόζει  το σκοτεινό και αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο παρακολουθήσεων, που έχουν διαμορφώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε πως για τη διαφθορά στα Σώματα Ασφαλείας δεν αρκούν ούτε η σύσταση μιας υπηρεσίας για να γίνει αυτοκάθαρση, ούτε η εναλλαγή προσώπων καθώς αυτά τα φαινόμενα διευκολύνονται από τον αντιλαϊκό προσανατολισμό των ΣΑ, από ένα ασφυκτικό καθεστώς στεγανών της στρατιωτικοποίησης της λειτουργίας τους, που επιτείνει τις διακρίσεις, αναξιοκρατία, αυταρχισμό, στην έλλειψη δημοκρατίας, τη σωστή διαπαιδαγώγηση. 

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υπογράμμισε, προσφέρουν απλόχερα προσωπικό και εξοπλισμό όταν πρόκειται για την καταστολή του λαϊκού κινήματος ή και μηχανισμών φακελώματος ενώ έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του πανευρωπαϊκού κατασταλτικού μηχανισμού (Σένγεκν, Europol κλπ.) αλλά δεν γίνεται το ίδιο για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. 

Με άλλα λόγια, πρόσθεσε ο Μ. Συντυχάκης, έχει αποδειχθεί ότι αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις δεν είναι η αντιμετώπιση του κοινού οργανωμένου εγκλήματος αλλά η ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου και των μηχανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας, προσθέτοντας πως αν οι κυβερνήσεις ήθελαν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τη διαφθορά, θα προχωρούσαν σε αναπροσανατολισμό των δυνάμεων της Αστυνομίας προς τη δίωξη του εγκλήματος και όχι ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Επανέλαβε, τέλος, τη θέση του ΚΚΕ για κατάργηση των κατασταλτικών μηχανισμών της Αστυνομίας, όπως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ.  

Δείτε ακόμα...