Μ. Συντυχάκης: Όσο πιο ανίσχυρη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση τόσο πιο ισχυρός ο λαός

Συντυχάκης ΚΚΕ

Όσο πιο ανίσχυρη θα είναι η επόμενη κυβέρνηση οποιουδήποτε σεναρίου και σύνθεσης, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο λαός και αυτό μπορεί να γίνει με ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Open», το πρωί της Τρίτης 31 Γενάρη.

Υπογράμμισε πως τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα πριν τις εκλογές, για να συγκαλύψουν τις βασικές στρατηγικές συγκλίσεις που έχουν. «Μαζί έχουν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, στηρίζουν το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης, μαζί έχουν ψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης στη Βουλή, στηρίζουν την πράσινη μετάβαση και την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας. Έχουν αποδείξει ότι έχουν κοινή στρατηγική και κοινά οράματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το σενάριο ενός «προοδευτικού μετώπου» το χαρακτήρισε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο και πρόσθεσε πως με βάση τα παραπάνω, αντικειμενικά υπάρχει η βάση για συνεργασία των αστικών κομμάτων μεταξύ τους.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, δεν πρόκειται να δώσει καμία ψήφο ανοχής σε καμία κυβέρνηση που θα προκύψει, με οποιαδήποτε σύνθεση, γιατί θα είναι αντιλαϊκή με βάση και τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Μ. Συντυχάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένεια του συγκυβερνήτη του «Φάντομ», ζητώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...