Μ. Συντυχάκης: Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στην ενέργεια

συντυχάκης

Σταγόνα στον ωκεανό χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, σε μια στιγμή, επισημαίνοντας, που αιμορραγεί στην κυριολεξία το εργατικό – λαϊκό εισόδημα, εξαιτίας αυτών των απανωτών αυξήσεων στην ενέργεια. 

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή της ΕΡΤ, για το θέμα των αυξήσεων στην ενέργεια ο Μ. Συντυχάκης ξεκαθάρισε ότι η ακρίβεια στην ενέργεια δεν οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά σε παράγοντες που προϋπήρχαν και επιταχύνθηκαν από τον πόλεμο, όπως είναι η απελευθέρωση της ενέργειας, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, με την απολιγνιτοποίηση και τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, που για όλα αυτά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν είναι «αθώοι του εγκλήματος, ενώ οι προτάσεις τους δεν θίγουν στο ελάχιστο τις κύριες αιτίες της ενεργειακής ακρίβειας.

Ο Μανώλης Συντυχάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης και μείωσης των τιμών, επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αλλά και άμεσα μέτρα όπως η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σχετικά την κυβερνητική τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ ο Μ. Συντυχάκης, κάλεσε να πάρουν όλοι θέση για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ που συντελείται αυτές τις μέρες με τροπολογία – ντροπή που κατέθεσε η κυβέρνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, σημείωσε ο κομμουνιστής βουλευτής.

Αναφερόμενος στα όσα βλέπουν την δημοσιότητα με αφορμή την υπόθεση του Γ. Τράγκα ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι, αυτά τα φαινόμενα παράγονται και αναπαράγονται από ένα σύστημα που είναι σάπιο και διεφθαρμένο. Γι αυτό άλλωστε και το ΚΚΕ πάντα επιμένει ότι με την ανατροπή ενός τέτοιου συστήματος μπορούν να σταματήσουν ή να ελαχιστοποιηθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, κατέληξε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...