Μ. Συντυχάκης: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες υλοποιούν το απαράδεκτο σύμφωνο της ΕΕ που εντείνει την καταστολή

Την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης κατήγγειλε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ,  Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση σχετικά με το θέμα. Σημείωσε ότι από τις ΗΠΑ έως την ΕΕ εκπονούνται σχέδια βίαιων απελάσεων μεταναστών και προσφύγων, στήνονται νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, προωθούνται επαναπροωθήσεις και καλλιεργείται ένα ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος σε βάρος τους. 

Πάνω σε αυτό το έδαφος, έρχεται η κυβέρνηση, συνέχισε, να χτίσει την υποταγή της στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ που ψηφίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για κλειστά κέντρα – φυλακές και τρίμηνη αναστολή των αιτήσεων για άσυλο από τους πρόσφυγες, έρχεται ακριβώς να υλοποιήσει αυτό το απαράδεκτο και κυνικό σύμφωνο της ΕΕ που είναι απαράδεκτο και κυνικό. Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιδίδεται σε μία άγρια, ρατσιστική και ξενοφοβική πολιτική που έχει στόχο όχι μόνο να χαϊδέψει το ακροδεξιό ακροατήριο το οποίο έχει χάσει, αλλά στην πραγματικότητα να φοβίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα». Οπως τόνισε,  η διαδικασία είναι «σύλληψη, φυλάκιση, διαλογή, όσοι δεν μας κάνουν τους επαναπροωθούμε όσοι μας κάνουν για φθηνή εργατική δύναμη τους κρατάμε, διαμορφώνοντας νέες Μανωλάδες στην Ελλάδα». Εδώ, πρόσθεσε, «κουμπώνουν και οι απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του κ. Πλεύρη που ανέφερε ότι  “τελείωσαν τα μενού με ψάρι και κρέας για τους πρόσφυγες”».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα κι έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, απαιτώντας μέτρα για τη διάσωση και προστασία των προσφύγων – μεταναστών, με σεβασμό στα δικαιώματά τους και για χώρους με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 

Οσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ΝΔ είναι σε δύσκολη θέση και το πολιτικό σύστημα ψάχνει εναγωνίως την εναλλακτική λύση. «Η όποια εναλλακτική λύση δεν θα βγει από τα όρια υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών και είτε ο Τσίπρας που αποτελεί μία βολική λύση είτε όποιος άλλος αναδειχθεί στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας δεν θα απειλήσει το πολιτικό σύστημα, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της χώρας, τα ιερά και τα όσια του καπιταλισμού».

Οσον αφορά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημείωσε ότι «δεν μιλάμε για αστοχίες, όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά γνώριζαν, καθώς η πραγματική κομπίνα είναι το ίδιο το καθεστώς των επιδοτήσεων της ΚΑΠ που παράγει τη σήψη, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις».

«Η ελπίδα για τον λαό, δεν βρίσκεται στους κάθε λογής σωτήρες αλλά στην συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ και στην προοπτική ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και της πολεμικής οικονομίας, που προετοιμάζει μεγαλύτερα δεινά για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής», κατέληξε ο κομμουνιστής βουλευτής.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...