Μ. Τσαβούσογλου: “Αν η Ελλάδα δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, θα κάνουμε ότι χρειαστεί”

Αν η Ελλάδα δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, θα κάνουμε ότι χρειαστεί“, σημείωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλέτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογο του στην Άγκυρα.

Με ευρωατλαντικό αέρα η Τουρκία κρατά υψηλά τους τόνους των παράνομων διεκδικήσεων και το…σκληρό παζάρι που μυρίζει οδυνηρούς συμβιβασμούς για το λαό μας και επικίνδυνες διευθετήσεις.

” Αν η Αθήνα δεν θέλει ειρήνη, η Άγκυρα θα κάνει ότι είναι αναγκαίο…Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σιωπούμε”, τόνισε ο Τούρκος διπλωμάτης.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χ. Ακάρ, ανέφερε ότι «στις σχέσεις με την Ελλάδα, είμαστε εξαιρετικά υπομονετικοί, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ό,τι χρειάζεται για την ειρήνη, για τη δίκαιη κατανομή του εδώ πλούτου», καλώντας σε «διάλογο» για τα «βαθιά προβλήματα» που υπάρχουν, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό δεν είναι αδυναμία (…) Θα προστατεύσουμε το δίκαιό μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας».

«Με τον Τούρκο ομόλογό μου έχουμε μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας», ξεκαθάρισε απ’ την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο «Action24». «Η σχέση μας θεωρώ είναι αρκετά καλή. Εχουμε την ευχέρεια να ανταλλάσσουμε μηνύματα ο ένας με τον άλλον αν χρειαστεί, για όπου χρειαστεί», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει μία ανοιχτή πρόσκληση εκατέρωθεν» για ανταλλαγή επισκέψεων των υπουργών Αμυνας των δύο χωρών, λέγοντας πως «πάντα πρέπει να εκτιμούμε τα δεδομένα και ενδεχομένως να κάνουμε και την κίνηση, αρκεί αυτό το κλίμα, το “μικροκλίμα” αν θέλετε, να βελτιωθεί για να έχουμε και απόδοση».

Δείτε ακόμα...