Μ. Τσαβούσογλου: Καλοδεχούμενοι στην Τουρκία οι Ρώσοι ολιγάρχες

Τσαβούσογλου_Υπουργός_Εξωτερικών_Τουρκίας
Φώτο Αρχείου / Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας / Πηγή: Eurokinissi

Στην περίπτωση που Ρώσοι Ολιγάρχες (καπιταλιστές δηλαδή) δεν παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, είναι καλοδεχούμενοι για επενδύσεις στην Τουρκία δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου από το Doha Forum που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις που επιβάλλονται στην Ρωσία, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Εφαρμόζουμε τις κυρώσεις που έχουν εγκριθεί από το Ηνωμένα Έθνη, άρα αν Ρώσοι πολίτες θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία φυσικά και μπορούν. Τώρα έρχονται Ρώσοι στην Τουρκία, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν έχουν δραστηριότητες εκτός του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.”

Σε άλλες ερωτήσεις που τέθηκαν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απέρριψε τις φήμες που θέλουν την Τουρκία να παραχωρεί στην Ουκρανία το σύστημα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία, επαναλαμβάνοντας ότι η αγορά αυτή έγινε μόνο όταν απορρίφθηκαν από τους συμμάχους τα αιτήματα για αντίστοιχα συστήματα αεράμυνας.

Προτιμούσαμε να αγοράσουμε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να αγοράσουμε από τους συμμάχους μας θα βρούμε μία άλλη πηγή. Η περιοχή μας δεν είναι ασφαλής … σε αυτή την περίπτωση εργαζόμαστε για άλλες εναλλακτικές. Η Τουρκία είναι μία κυρίαρχη χώρα και πρέπει να την υπερασπιστώ και πρέπει να καλύψω τις ανάγκες μου από οποιαδήποτε πιθανή πηγή.”

Κατά τα άλλα τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι υπόλοιπες ΝΑΤΟϊκές και Ευηρωενωσιακές χώρες συνεχίζουν την ψεύτικη προπαγάνδα περί ομοψυχίας στο ΝΑΤΟ…

Πηγή: Hurriyet

Δείτε ακόμα...