Μ. Βρετανία: 5683 τα κρούσματα, 281 οι θάνατοι

Britain_bridge-over-river-in-city

Στην Μ. Βρετανία στα 5.683 ανέρχονται τα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό και καταγράφονται 281 θάνατοι. Στα θύματα συμπεριλαμβάνεται 18χρονος με υποκείμενα νοσήματα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, που πάρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, περιλαμβάνουν την επιστροφή στην δουλειά πρόσφατα συνταξιοδοτημένου υγειονομικού προσωπικού, ταχείες κηδείες και επιτρέποντας περισσότερες ακροαματικές συνεδριάσεις να γίνονται μέσω τηλεφώνου ή βίντεο.

Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο του νομοσχεδίου είναι η παροχή πρωτοφανών εξουσιών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να κρατούν τους ανθρώπους εάν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να τους βάζουν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις απομόνωσης, εάν είναι απαραίτητο.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, συνέστησε στους πολίτες υπευθυνότητα και αποφυγή κοινωνικών επαφών, διαφορετικά θα πρέπει να φέρει πιο σκληρά μέτρα, Το απόγευμα της Κυριακής, η κυβέρνηση συμβούλευσε να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα δευτερεύοντα σπίτια, τα κάμπινγκ, τα τροχόσπιτα ή παρόμοια, είτε για απομόνωση είτε για διακοπές.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...