Μ. Βρετανία: Αλλαγή στάσης και λήψη μέτρων από τον Μπ. Τζόνσον

Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση με την ανακοίνωση αυστηρών μέτρων, φαίνεται να κάνει στροφή 180 μοιρών. Εγκαταλείπει την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» και προχωρά από αύριο, Παρασκευή, στη λήψη πολύ αυστηρών μέτρων.

Κλείνουν τα σχολεία, μέχρι νεωτέρας και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα κάνουν μαθήματα on line, με εξαίρεση τα παιδιά των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΝΗS) και των αστυνομικών των οποίων έχουν ανακληθεί οι άδειες. Αυτά τα παιδιά, με ειδική πρόβλεψη, θα διδάσκονται και θα μελετούν στο σχολείο, υπό την επίβλεψη καθηγητών. Επιπλέον εντείνονται οι ιατρικοί έλεγχοι, οι οποίοι από 7.500 τεστ την ημέρα, στόχος είναι να φθάσουν τις 10.000 την επόμενη εβδομάδα και 25.000 σε ένα μήνα.

Σε επιφυλακή 2000 στρατιώτες 

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας έθεσε σε επιφυλακή 2.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν την αστυνομία, ενώ ένστολοι εκπαιδεύονται στην οδήγηση ειδικών φορτηγών για μεταφορά οξυγόνου στις  ΜΕΘ και επιπλέον βοηθούν στην μετατροπή άδειων δωματίων ξενοδοχείων, σε νοσοκομειακά με πλήρη εξοπλισμό.

Αυστηρή θα είναι η φρούρηση του κέντρου του Λονδίνου, για να αποφευχθούν λεηλασίες των κλειστών καταστημάτων, ενώ από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται να απομονωθεί η βρετανική πρωτεύουσα, αφού σε αυτή καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά φορέων και θανάτων. 

Βοήθεια 360 δισ. ανακοίνωσε το ΥπΟικ ανακοίνωσε ως πρώτο μέτρο, για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την πανδημία, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Τράπεζα της Αγγλίας  θα ρίξει νέο χρήμα στην αγορά, όπως είχε γίνει στην κρίση του 2008.

Είναι φανερό πως υπό τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης εξάπλωσης, η βρετανική κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα ανάλογα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Με πληροφορίες από DW

Δείτε ακόμα...