Μ. Βρετανία: Αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Λονδίνο - Αγγλία - Μπινγκ Μπεν

Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τον αχυράνθρωπο των Ηνωμένων Πολιτειών Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, αντί του Νικολάς Μαδούρο, στην υπόθεση του ποιος θα ελέγχει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση “αναγνώρισε απερίφραστα τον κ. Γκουαϊδό ως Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον κ. Μαδούρο ως Πρόεδρο της Βενεζουέλας”, ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του έπειτα από δίκη την περασμένη εβδομάδα.

Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση η Μ. Βρετανία προστίθεται στη μακρά λίστα των καπιταλιστικών κρατών, κυρίως συμμάχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ που αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό. Σ’ αυτή τη λίστα ανήκει και η χώρα μας αφού μία από τις πρώτες πράξεις της Κυβέρνησης της ΝΔ ήταν η αναγνώριση του Γκουαϊδό.

Πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια που ενέχει στοιχεία παρέμβασης στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, τη στιγμή που οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πίεση απέναντι στη χώρα.

Δείτε ακόμα...