Μ. Βρετανία: Μυρίστηκε τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού που πάνε σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς

Φρεγάτα Arrowhead 140 από τη Μεγάλη Βρετανία - Πρόταση για το Πολεμικό Ναυτικό
Φρεγάτα Arrowhead 140 από τη Μεγάλη Βρετανία – Πρόταση για το Πολεμικό Ναυτικό / Πηγή: Babcock

Η Μεγάλη Βρετανία μυρίστηκε τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού, που η Κυβέρνηση της ΝΔ θα ξοδέψει για Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Με τον πιο επίσημο τρόπο η Μ. Βρετανία μπήκε στην κούρσα των νέων Ελληνικών φρεγατών, επιβεβαιώνοντας τις ναυμαχίες που εξελίσσονται σε προσκήνιο και παρασκήνιο, με «Μήλο της Έριδος» τα λεφτά του ελληνικού λαού. Οι Νατοϊκοί εξοπλισμοί της Κυβέρνησης έχουν ανοίξει την όρεξη όλων των «συμμάχων» της. Εκτός από τη οικονομική λαιμαργία των πολεμικών βιομηχανιών, που έχουν για πλασιέ τους τους Πρέσβεις και τους Υπουργούς Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση ζυγίζει και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή.

Δια χειρός της πρεσβευτού της Μ. Βρετανίας, Kate Smith, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει στα χέρια του την πρόταση της Αγγλίας για τις νέες φρεγάτες, αλλά και για το πλοίο ενδιάμεσης λύσης.

Η ίδια η πρέσβης ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter την εικόνα που παραδίδει την επίσημη πρόταση της εταιρίας και της Βρετανικής κυβέρνησης, στα χέρια του Έλληνα υπουργού.

Η αγγλική πρόταση για τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ

Οι νέες φρεγάτες Arrowhead 140 είναι η Βρετανική πρόταση και όπως σημειώνουν οι Άγγλοι, για να καταθέσουν την προσφορά τους έχει προηγηθεί μελέτη ειδικά για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις που έχει.

Οι Άγγλοι θεωρούν σημαντικό ατού το γεγονός πως απελευθερωμένοι πλέον από τα «δεσμά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους περιορισμούς της, μπορούν να υπογράψουν συμφωνίες G to G με την Ελλάδα, κάτι που έως τώρα ως δυνατότητα το έχουν αποκλειστικά οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το θέμα της συμφωνίας ανάμεσα σε κυβερνήσεις είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που αφορά τα Ευρωπαϊκά πλοία διότι η ΕΕ δεν επιτρέπει G to G συμφωνίες ανάμεσα σε μέλη της, γεγονός που οδηγεί αναγκαστικά σε διεθνή διαγωνισμό.

Η πρόταση της εταιρίας Babcock στηρίζεται απολύτως από την κυβέρνηση της Αγγλίας κι εκτός των Arrowhead 140, περιέχει την αναβάθμιση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού τύπου ΜΕΚΟ, κλάσης ΥΔΡΑ, αλλά και ναυπήγηση φρεγατών σε Ελληνικά ναυπηγεία.

Η Arrowhead 140 της «Ελληνικής διαμόρφωσης» είναι πολλαπλών ρόλων κι όπως υποστηρίζουν οι Βρετανοί είναι ικανή ν’ ανταπεξέλθει σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου, ανάμεσα σε αυτές κι εκείνη της άμυνας περιοχής.

Ως πλοίο ενδιάμεσης λύσης, οι Άγγλοι φέρονται να προτείνουν την παλαιά μεν, αξιόπιστη δε Type 23, με επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού να σημειώνουν πως κάθε ενδιάμεση λύση πρέπει να ελεγχθεί ξεχωριστά κι αυτό οι Αξιωματικοί το επαναλαμβάνουν διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προστεθούν προβλήματα στον στόλο.

Στην πρόταση της Αγγλίας, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και η ναυπήγηση φρεγατών στην Ελλάδα, με τους Βρετανούς να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να μεταφέρουν τεχνογνωσία στα Ελληνικά ναυπηγεία.

Καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση

Το προπαγανδιστικό αφήγημα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που απελευθερώνει τους κωδικούς με τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού είναι η «γεωπολιτική αναβάθμιση» της αστικής τάξης. Απο αυτή τη νέα «Μεγάλη Ιδέα» ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει.

Αντιθέτως η φτωχοποίηση του λαού παρουσιάζεται ως αναγκαία «θυσία για την πατρίδα». Με το τελευταίο στην πραγματικότητα να συμπεριλαμβάνει από τη συμμετοχή στα στρατηγικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κι ΕΕ μέχρι και τους «αναγκαίους συμβιβασμούς» στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη σε καμία ελληνική κυβέρνηση.

Δείτε ακόμα...