Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Soloviev Live σήμερα Τρίτη, ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπάερμποκ παίζει ουσιαστικά το ρόλο του «κριού» για να προωθήσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στη Γερμανία και σε γειτονικές χώρες, ενώ η επιστήμη της εξωτερικής πολιτικής ή της διπλωματίας είναι εντελώς ξένη γι’ αυτήν.
«Όσο για την Ανναλένα Μπάερμποκ, είναι ίδια με τον Ζελένσκι, ένα άτομο ξένο προς την εξωτερική πολιτική ή τη διπλωματία, ένα άτομο ξένο στην πρακτική της διεθνούς επικοινωνίας που έχει κάνει πολιτική καριέρα σε εντελώς διαφορετική βάση. Παίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο του κριού για να προωθήσει τις αντιλήψεις του ΝΑΤΟ στο γερμανικό έδαφος και σε γειτονικές χώρες», υποστήριξε η εκπρόσωπος.
Σχολιάζοντας το αίτημα της Μπάερμποκ για ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για τη δίωξη της Ρωσίας, η Ζαχάροβα είπε ότι η ΥπΕξ της Γερμανίας είναι ένα άτομο «που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει δικαστήριο». Η Ζαχάροβα συνέστησε στην Μπάερμποκ «πρώτα να διαβάσει κάτι για τις Δίκες της Νυρεμβέργης» προτού εκφράσει τις κατηγορίες της, κάτι που η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κάνει αρκετά τακτικά.