Μ. Ζαχάροβα: Το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου επιβεβαίωσε ότι δεν θέλει ειρηνική λύση στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η κοινή δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι δείχνει ότι η συμμαχία δεν ενδιαφέρεται για μια πολιτική και διπλωματική λύση στην Ουκρανία.

«Η διατύπωση αυτής της δήλωσης δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για μια πολιτική και διπλωματική λύση στην Ουκρανία», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το TASS.

Εκτίμησε επίσης ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική που διαμορφώθηκε αμέσως μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, η οποία περιλαμβάνει «την παροχή εν λευκώ υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου και κατά συνέπεια, τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας προκειμένου να δικαιολογηθεί η ίδια η ύπαρξη της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας».

Θυμίζουμε ότι ολοκληρώθηκε χτες στο Βουκουρέστι η τελευταία για το 2022 Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με νέες αποφάσεις εναντίον Ρωσίας και Κίνας και πρόσθετο «λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου που καίει στην Ουκρανία.

Σε ερώτημα προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για την Ουκρανία, ο ηγέτης της λυκοσυμμαχίας απάντησε πως «οι Σύμμαχοι κατέστησαν σαφές σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης πως είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την υποστήριξη με προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, με πυρομαχικά, με καύσιμα, με ό,τι χρειάζεται η Ουκρανία για να αμυνθεί. Αυτό είναι το επείγον, αυτό είναι το άμεσο και το πιο σημαντικό καθήκον για τους Συμμάχους». Εβαλε ως επόμενα στάδια, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, οι Ουκρανοί «να περάσουν από τα πρότυπα εξοπλισμού της σοβιετικής εποχής στα σύγχρονα δόγματα εξοπλισμού του ΝΑΤΟ».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...