Φοιτητικοί Σύλλογοι: Μαχητική παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αιφνιδιαστική παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Με τα πανό τους και τα συνθήματά τους φώναξαν «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» απαιτώντας πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.

Απέναντί τους συνάντησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους περικύκλωσαν για να τους απωθήσουν αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας που επιχείρησαν να «φιμώσουν» την αιφνιδιαστική κινητοποίηση.

Ωστόσο παρά την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, οι φοιτητές παρέμειναν δυναμικά στο σημείο καταγγέλλοντας το κλίμα της τρομοκρατίας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και  δείχνοντας το τι περιμένει την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 11 Ιανουαρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. 

«Έτσι ακούει τους φοιτητές η κυβέρνηση: Με ΜΑΤ, αστυνομικές δυνάμεις, αυταρχισμό και καταστολή!» σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου ανήρτησαν πανό που ανέφερε: «Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!».

Σε δήλωση του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ κατήγγειλε την «απαράδεκτη στάση και παρουσία της αστυνομίας που προπηλάκισε φοιτητές και αυτή τη στιγμή απαγορεύει τη συγκέντρωση να προχωρήσει» και σημείωσε πως «οι φοιτητές σήμερα ήρθαμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να ξεκαθαρίσουμε πως το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσει! Ήρθαμε εδώ γιατί δε θέλουμε να διαλυθούν τα πτυχία μας, να υποβαθμιστούν οι σπουδές μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...