Μαίνεται η φωτιά στο Σέιχ Σου, εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Μαίνεται η φωτιά στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Αγίου Παύλου, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «Φιλίππειο».

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Β. Βαθρακογιάννης στην ΕΡΤ,  «η εικόνα βελτιώνεται συνεχώς και σε 3-4 ώρες η φωτιά θα είναι σε ύφεση», ωστόσο δεν έκανε λόγο για έλεγχο της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής.

Πλέον στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 66 Πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το «Beriev». Επίσης υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Παλλήνη

Κοντά σε κατοικημένη περιοχή συνεχίζει να καίει το μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη μία το μεσημέρι στην περιοχή Λόφος Παλλήνης. 

Ισχυρές επίγειες της Πυροσβεστικής αλλά και εναέρια μέσα επιχειρούν να περιορίσουν την πυρκαγιά που μετατρέπει σε στάχτη χαμηλή βλάστηση. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος του Σώματος ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ψεκαστικά «air tractors» και δύο ελικόπτερα. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...