Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Γάια Ευβοίας

Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες.
Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες. / Πηγή: Eurokinissi

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Γάια της Εύβοιας. Αυτή τη στιγμή, συνολικά επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (οι 3 εκ των οποίων είναι Ε.ΜΟ.Δ.Ε) και 32 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 14.00 το μεσημέρι και λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά καθώς το ανάγλυφο της περιοχής (δυσπρόσιτο σημείο) και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, – εκ των οποίων- το ένα λειτουργούσε ως συντονιστικό- επιχειρούσαν με ρίψεις νερού από αέρος.

Νωρίτερα, ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, σε δήλωσή του τόνισε πως «χρειάζεται να ενισχυθούν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης και με το πρώτο φως της ημέρας να συνδράμουν και τα εναέρια μέσα καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη», ενώ όπως είπε, αύριο αναμένονται ισχυροί άνεμοι και προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την κεντρική και νότια Εύβοια.

Δείτε ακόμα...