Μακρόν και Σολτς διαβεβαίωσαν τον Ζελένσκι πως θα συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία

Ζελένσκι Σολτς Μακρόν

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Μακρόν και Σολτς διαβεβαίωσαν τον Ζελένσκι πως θα συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την τριμερή συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο πρόεδρος Μακρόν, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, υπενθύμισε τις κοινές γαλλογερμανικές προσπάθειες να πειστεί η Ρωσία να σταματήσει την επίθεση της κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως εδώ και σχεδόν έναν χρόνο ο λαός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Ουκρανίας αντιστέκονται με μεγάλο κουράγιο στη ρωσική εισβολή.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς χαρακτήρισε ηρωική την αντίσταση της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι «αξίζει τη βοήθεια της Ευρώπης και των συμμάχων της».

Επιβεβαίωσε και αυτός ότι η στρατιωτική βοήθεια θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα χαιρέτισε το γεγονός ότι αύριο ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά αυτοπροσώπως σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι η Ουκρανία ανήκει στην ενωμένη Ευρώπη, είπε ο Σολτς, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ρωσία «δεν πρόκειται να κερδίσει αυτό τον πόλεμο».

Μελόνι: Η επίσκεψη Ζελένσκι στο Παρίσι ήταν «απρεπής»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι ήταν «απρεπής».

«Πιστεύω ότι η δύναμή μας είναι η κοινή δράση και η ενότητα, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ευνοϊκή κοινή γνώμη στο εσωτερικό των χωρών κινδυνεύει να αποβεί εις βάρος του κοινού στόχου, και αυτό μου φαίνεται ότι ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...