Μαλαισία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από πλημμύρες – 40.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μαλαισία πλημμύρες
Φώτο Αρχείου

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και σχεδόν 40.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νότια πολιτεία Τζοχόρ της Μαλαισίας, που συνορεύει με τη Σιγκαπούρη, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι αρχές έχουν δημιουργήσει πάνω από 200 χώρους φιλοξενίας για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών, όπως ανακοίνωσε η εθνική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Οι πλημμύρες στη Μαλαισία είναι συχνό φαινόμενο κατά την ετήσια εποχή των μουσώνων μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, αλλά οι βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι στην Τζοχόρ να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερα σημεία.

Αν και το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η Τζοχόρ, πλημμύρες σημειώθηκαν και σε άλλες πολιτείες, με εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε και για νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, κυρίως στις νότιες πολιτείες της χώρας.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...