Μανώλης Συντυχάκης: Με πιο ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσουν οι αγώνες για τα συμφέροντα του λαού

Ο λαός υποφέρει ενώ τα νούμερα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων ευημερούν, τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας, στην ERTNews. Στάθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας που μαστίζει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, για την οποία το ΚΚΕ έχει προτείνει μία σειρά συγκεκριμένα μέτρα λαϊκής ανακούφισης που θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί «χθες», όπως η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στην Ενέργεια.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι ο λαός πληρώνει τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και έχει στηριχθεί από όλα τα κόμματα και στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, ενώ σχολιάζοντας την επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δήθεν μέτρα ελέγχου της κερδοφορίας των μονοπωλίων, αναρωτήθηκε πόσα χρόνια του πήρε για να καταλάβει ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία όλοι έχουν στηρίξει, με την ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων έχει οδηγήσει πανευρωπαϊκά ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι να ελέγχουν τις τιμές και να εκτινάσσονται στα ράφια για τους καταναλωτές. 

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε, τέλος, ότι παρά τις έντονες κοινωνικές αντιθέσεις, τους μηχανισμούς και τα κόμματα και τις πολιτικές τους που λειτουργούν ενίοτε ως τροχοπέδη για να στραφούν ευρύτερα λαϊκά στρώματα προς το ΚΚΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, το Κομμουνιστικό Κόμμα συναντήθηκε στους δρόμους του αγώνα με χιλιάδες λαού για αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση και τη βοήθεια των υπόλοιπων κομμάτων. Για αυτό, διαφαίνεται ότι το ΚΚΕ θα καταγράψει άνοδο σε ακόμα μια εκλογική διαδικασία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...