Μανώλης Συντυχάκης: Όχι στο Νατοϊκό Κέντρο στη Σούδα

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης / Πηγή: Eurokinissi

Σε δήλωσή του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας, με έδρα το δολοφονικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών στα Χανιά, που εγκρίθηκε ως το 27ο ΝΑΤΟϊκο «κέντρο αριστείας», αποτελεί άλλη μία στρατιωτική δομή στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τον κρητικό και τον ελληνικό λαό. Σκοπός του είναι πώς θα αποβαίνουν πιο «αποτελεσματικές» οι επεμβάσεις σε βάρος των λαών, με τη διανομή της σχετικής δολοφονικής «τεχνογνωσίας» στις άλλες χώρες.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ο ΣΥΡΙΖΑ την ξεκίνησε το Νοέμβρη 2018 στο πλαίσιο του περίφημου «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας – ΗΠΑ, ως πρόταση συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο, και που η ΝΔ τη συνέχισε απρόσκοπτα και την ολοκλήρωσε με περισσή σπουδή και συνέπεια.

Κι ενώ σε ζητήματα υγείας -εν μέσω πανδημίας- η κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοι της, κάνουν περικοπές, με οδυνηρές συνέπειες για τον λαό μας, σε ό,τι αφορά ζητήματα σε σχέδια ΝΑΤΟικών και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών τα δίνουν όλα.

Αυτό που ακόμη μια φορά αναδεικνύεται με το Κέντρο Αριστείας είναι ότι η χρησιμότητα της βάσης της Σούδας στις δολοφονικές και ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΝΑΤΟικών «συμμάχων» μας είναι πολύ σημαντική για τα δικά τους συμφέροντα. Τίποτα καλό όμως δεν προμηνύει για την ακεραιότητα των συνόρων και την ασφάλεια του λαού της χώρας μας, αλλά και για τους γειτονικούς λαούς. Ας εξηγήσουν πχ πώς θα μας προστατέψει η αντιπυραυλική ομπρέλα της Σούδας από την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, όταν και η Τουρκία συμμετέχει στο εγχείρημα;

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας και η βάση της Σούδας. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Απεμπλοκή από την επιχείρηση “IRINI”. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» εξακολουθεί να είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...