«Θα πρέπει να υπάρχει ένα πανεθνικό σχέδιο όπου όλες οι οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες, εναέριες μεταφορές να είναι ενταγμένες κάτω από το κίνητρο της ασφαλούς και ποιοτικής φθηνής συγκοινωνίας για όλους. Αντίθετα, και με τις επιδιώξεις της ΕΕ, των κομμάτων των κυβερνήσεων που στηρίζουν και στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις οδηγίες της, που είναι η μετακίνηση – εμπόρευμα, βλέπουμε και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει συνολικά στη ζωή των πολιτών, των εργαζομένων, με ολέθριες πολλές φορές συνέπειες» σημείωσε μιλώντας στην εκστρατεία «Walk the Talk» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εν όψει των εκλογών, ο Μάνος Μυλωνάς, μέλος Επιτροπής περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.
Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες σήμερα, στη συνδυασμένη μεταφορά και αξιοποίηση όλων των μέσων, και κόντρα στη μετακίνηση – εμπόρευμα, να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ για μείωση των τροχαίων θανάσιμων και σοβαρών τραυματισμών στο 50% μέχρι το 2030 επεσήμανε και συμπλήρωσε πως «θέλει όμως ρήξη με το κίνητρο που είναι το κέρδος, η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς και στις υποδομές, όπως είναι οι δρόμοι, αλλά ακόμα και στις μαζικές συγκοινωνίες».
Σημείωσε για τη βιώσιμη κινητικότητα πως είναι στο σχεδιασμό του Κόμματος αλλά με τους εργαζόμενους και τους πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή συγκοινωνία με το ποδήλατο, ως πεζοί. Αυτό δεν γίνεται ασχεδίαστα τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα τον «μεγάλο περίπατο» και τα προβλήματα που δημιούργησε στο κέντρο της Αθήνας και σε ότι αφορά τη μείωση των ορίων ταχύτητας στο κέντρο της πόλης στα 30 χιλιόμετρα ανέφερε πως πρέπει να θεσπιστεί αρκεί να είναι ενταγμένο στην «ποιοτική» μετακίνηση, στην έγκαιρη μετακίνηση καθώς «όταν ένας εργαζόμενος, μετά από 10 ώρες δουλειάς, μετά από διπλοβάρδια, κάποιοι κάνουν δεύτερη δουλειά, κάποιοι σχολάνε έξι το πρωί, βλέπουμε ότι είναι μεγάλος εκνευρισμός, μεγάλη η δυσκολία του κόσμου να μετακινηθεί που δρα πολλαπλάσια στο να γίνονται ατυχήματα και στους περιφερειακούς αλλά και στους δρόμους του κέντρου. Ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αν δίνουμε αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους σε πολλούς χώρους δουλειάς, να υπάρχουν λεωφορεία -πέρα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα πρέπει να σχεδιαστούν κατάλληλα- με ευθύνη των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των εργοστασίων. Να είναι ευθύνη τους η μεταφορά των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους».
Παράλληλα είπε πως υπάρχουν όλοι οι αναγκαίοι πόροι, χρήματα που συγκεντρώνονται σε επίπεδο κράτους, ΕΕ, από τους φόρους, αντί να δίνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις ως επιδοτήσεις, μπορούν να δοθούν κάτω από ένα κεντρικό σχέδιο στο οποίο ο λαός θα μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του, να το καθορίζει και να το ελέγχει, ώστε να μπορούν να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες υποδομές, φέρνοντας ως παράδειγμα την ακριβοπληρωμένη Αττική, που με έναν αναμενόμενο χιονιά να αποκλείει οδηγούς και εργαζομένους για δύο ημέρες.
Ερωτώμενος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη γειτονιά που μένει, ο Μ. Μυλωνάς μίλησε για το γνωστό σημείο των Σεπολίων όπου μένει, το «8», με δρόμους που διασταυρώνονται με τις γραμμές του τρένου, όπου και εκεί έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, όπως και στην Κωνσταντινουπόλεως, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει αγώνες και από το ΚΚΕ και από φορείς της περιοχής, να αναδειχθεί πως υπάρχει ανάγκη υπογειοποίησης των γραμμών για να εξαλειφθούν αυτά τα δυστυχήματα.
Κλείνοντας κάλεσε το λαό να στηρίξει το ΚΚΕ, ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών η όποια κυβέρνηση προκύψει, «να είναι φοβισμένη, με ένα δυνατό ΚΚΕ και ένα δυνατό λαό».