Μαργαρίτης Σχοινάς: Βλέπει «πόλεμο» επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς
Φώτο Αρχείου / Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς / Πηγή: Eurokinissi

«Πόλεμο» επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα βλέπει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ενδεικτικά τα όσα ανάφερε το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μποτόπουλου που έγινε στην Αθήνα. 

Μίλησε ανοιχτά για «διαγκωνισμό επιχειρηματικών κατά βάση, ομίλων και οργανωμένων συμφερόντων» που αντιμάχονται «μεταξύ τους για κέρδη και επιρροή, με μέσα που μπορεί να εκτρέψουν την ευρωπαϊκή τροχιά της χώρας» και ότι «σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συμφωνεί ότι είναι αδιαπραγμάτευτη και την οποία υποστήριξαν οι Έλληνες με τις θυσίες τους τα δύσκολα χρόνια».

Ο Μ. Σχινάς κατέδειξε πως πως είναι σε εξέλιξη ο “πόλεμος” για τη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι το νέο υπερμνημόνιο για το λαό, αλλά και για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς φαίνεται πως υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι κεφαλαιοκράτες από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σε ότι αφορά τα κοκόβουλα λογισμικά των παρακολουθήσεων τύπου predator ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ έχει νομιμοποιήσει την αγοραπωλησία τους και πρόσθεσε ότι αναζητούνται τρόποι να μπουν προϋποθέσεις ισχυριζόμενος ότι ένα τέτοιο λογισμικό δεν μπορεί, σε Ευρώπη και Ελλάδα, «να λειτουργεί, να πωλείται, να διατίθεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Συνεπώς τα λογισμικά παρακολουθήσεων ήρθαν για να μείνουν …με προϋποθέσεις, με την βούλα της ΕΕ και των κυβερνήσεων. 

Επί της ουσίας παραδέχθηκε αυτό που έχει καταγγείλει του ΚΚΕ και στη Βουλή ότι το νομοθετικό πλαίσιο, Ευρωπαϊκές Οδηγίες και νόμοι των κρατών μελών της ΕΕ,  επιτρέπει σε ιδιωτικές εταιρείες με υπερσύγχρονο λογισμικό παρακολούθησης να συνεργάζονται με το κράτος. Και είτε να το πωλούν, είτε να το διαθέτουν επί πληρωμή στις υπηρεσίες τους…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...