Μαρία Ζαχάροβα: Η δήλωση του ευρωβουλευτή για το Nord Stream 2 μπορεί να θεωρηθεί ως δήλωση για τρομοκρατική επίθεση

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, πιστεύει ότι η δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ζημιά που προκάλεσαν στον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2, μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη δήλωση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

“Ο πρώην ΥΠΕΞ της Πολωνίας, νυν Ευρωβουλευτής Ράντεκ Σικόρσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για το σημερινό περιστατικό στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου (Nord Stream 2). Είναι επίσημη δήλωση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση;” έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram την Τρίτη.

Νωρίτερα, τρεις διαρροές ανακαλύφθηκαν στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream-2 μέσα σε λίγες ώρες η μία από την άλλη. Το πρώτο από αυτά εντοπίστηκε στο Nord Stream 2 κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν δύο διαρροές στο Nord Stream. Η δανική υπηρεσία ενέργειας ανέφερε ότι μεγάλη ποσότητα αερίου διέρρευσε στη θάλασσα. Τα αεροπλάνα και τα πλοία διατάχθηκαν να παραμείνουν τουλάχιστον πέντε ναυτικά μίλια μακριά από τον τόπο των επεισοδίων.

Σουηδοί σεισμολόγοι δήλωσαν αργότερα ότι είχαν καταγράψει δύο εκρήξεις κατά μήκος των οδών του αγωγού τη Δευτέρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...