Μαρία Ζαχάροβα: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ περνούν στο τελικό στάδιο σχεδίασης προκλήσεων στην Ουκρανία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν προχωρήσει σε ένα τελικό στάδιο σχεδίασης προκλήσεων στην Ουκρανία, έγραψε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκαν σήμερα αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η Ουάσιγκτον, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, έχει προχωρήσει σε ένα τελικό στάδιο σχεδίασης προκλήσεων στην Ουκρανία που θα πρέπει να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί δηλητηριώδεις ουσίες και βιολογικά όπλα», σημείωσε.

Τόνισε ότι το αρχικό σχέδιο της Ουάσιγκτον περιλάμβανε οικονομική πίεση στη Ρωσία για να κάνει τη Μόσχα «να επανεξετάσει πλήρως τα νόμιμα συμφέροντά της σε θέματα ασφάλειας. Δεν απέδωσε. Τώρα οι ΗΠΑ προχωρούν μιλώντας για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (WMD), ξεπερνώντας την “κόκκινη γραμμή””, δήλωσε η εκπρόσωπος. «Αν συμβεί αυτό, θα υπάρξουν αμέτρητα θύματα. Και καθένα από αυτά θα είναι στη συνείδηση ​​των Αμερικανών στρατηγών στα γραφεία του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου και στη συνείδηση, αν έχει μείνει, στις μαριονέτες τους στο Κίεβο», πρόσθεσε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...