Μαρία Ζαχάροβα: Σουηδία και Φινλανδία θα μετατραπούν σε χώρο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Μαρία Ζαχάροβα, Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Μαρία Ζαχάροβα, Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας / Πηγή: Russian Embassy in Ireland

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα μετατραπούν σε χώρο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας εάν ενταχθούν στη συμμαχία, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα ABC, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία προσχωρήσουν στη συμμαχία, θα μετατραπούν σε ένα χώρο αντιπαράθεσης μεταξύ του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού και της Ρωσίας, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμασμένων στο χρόνο σχέσεων καλής γειτονίας μας. Αυτό είναι που θέλουν οι λαοί της Σουηδίας και της Φινλανδίας;» διερωτήθηκε. 

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Ζαχάροβα τόνισε ότι το Κίεβο και άλλες χώρες θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις εδαφικές πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, το Κίεβο και οι σύμμαχοί του δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία, καθώς και την ανεξαρτησία της των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ισπανική εφημερίδα ABC, η Ζαχάροβα τόνισε ότι αυτές οι εδαφικές πραγματικότητες προέκυψαν λόγω των πολιτικών των ουκρανικών αρχών. 

«Αυτές είναι ήδη ισχύουσες εδαφικές πραγματικότητες που το Κίεβο και άλλες χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν. Προέκυψαν λόγω της πολιτικής των ίδιων των αρχών του Κιέβου, οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία μέσω ενός νεοναζιστικού πραξικοπήματος το 2014. Η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία, ενώ οι “ΛΔ” του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έγιναν ανεξάρτητα κράτη. Πρέπει να σεβαστούμε τη νόμιμη και συνειδητή επιλογή των λαών και το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση, που κατοχυρώνεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε.

(Πηγή: ren.tv)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...