Μαρία Ζαχάροβα: Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει σύντομα τη Βρετανίδα πρέσβη

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η πρέσβης της Βρετανίας στη Μόσχα Ντέμπορα Μπρόνερτ θα κληθεί σύντομα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη συμμετοχή Βρετανών ειδικών στην προετοιμασία των επιθέσεων του Κιέβου στη Σεβαστούπολη.

Σημείωσε ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί επί του παρόντος φασιστικές μεθόδους πολέμου, «μοιάζοντας όλο και περισσότερο με εξτρεμιστικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος ή η Αλ Κάιντα» (και οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απαγορευμένες στη Ρωσία), των οποίων οι αρχιτέκτονες και οι εγκέφαλοι ήταν «οι ίδιοι εκπαιδευτές από τις αγγλοσαξονικές χώρες».

“Επιβεβαίωση αυτού φαίνεται στις ναυτικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στις 29 Οκτωβρίου, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα οχήματα, στα πλοία και τις υποδομές του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη. Αυτές οι ενέργειες του Κιέβου πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των Βρετανών ειδικών. Η Ρωσία ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για αυτό το περιστατικό σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, η Βρετανή πρέσβης θα κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πολύ σύντομα”, είπε η Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 29 Οκτωβρίου ότι λόγω τρομοκρατικής επίθεσης που διαπράχθηκε από το «καθεστώς του Κιέβου με τη συμμετοχή Βρετανών ειδικών» εναντίον πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών σκαφών που εμπλέκονται στη διασφάλιση της ασφάλειας του διαδρόμου σιτηρών, «η ρωσική πλευρά αναστέλλει τη συμμετοχή στην εφαρμογή συμφωνιών για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από λιμάνια της Ουκρανίας». Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία επανέρχεται στη συμφωνία για τα σιτηρά αφού έλαβε γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι ο διάδρομος σιτηρών δεν θα χρησιμοποιηθεί για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Μόσχας. Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι η μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας έπαιξε ρόλο.

Δείτε ακόμα...