Ματαίωση εκδηλώσεων και μάσκα παντού – Κανένα μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ

EUROKINISSI

Την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία. Για μια ακόμα φορά από τις ανακοινώσεις απουσιάζουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας τη υγείας με θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στα σχολεία, μέτρων προστασία στους χώρους δουλειάς και πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ. 

Η ματαίωση των εκδηλώσεων και η χρήση μάσκας παντού ανακοινώθηκαν με επίκληση της παραλλαγής «Ομικρον» και του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να λειτουργεί στην λογική του κόστους – οφέλους και στην ατομική ευθύνη, δηλαδή σε πολιτικές που έχουν αποδειχθεί ολέθριας σε όλη την ΕΕ.

Τις ανακοινώσεις έκαναν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Είχε προηγηθεί σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία συζητήθηκαν οι εισηγήσεις που έκανε την Τετάρτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...