Ματατζήδες «συνδικαλιστές»

ΜΑΤ στη Λέσβο - Καταστολή -πέτρα κατά διαδηλωτή 25-2-2020
Φώτο Αρχείου / ΜΑΤ στη Λέσβο – Πετάνε πέτρες σε κατοίκους των χωριών της Λέσβου 25-2-2020 / Πηγή: Eurokinissi

Έχουν πάψει εδώ και χρόνια να προκαλούν έκπληξη στο λαό, οι δηλώσεις  κάποιων λεγόμενων συνδικαλιστών της αστυνομίας, που υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, διαγκωνιζόμενοι στην επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένοι από αυτούς,  που έχουν γίνει  πασίγνωστοι στους τηλεθεατές ως μαϊντανοί τηλεοπτικών εκπομπών ή έχουν τακτική παρουσία στις ιστοσελίδες αστυνομικής ειδησιογραφίας, με τις αναλύσεις τους και τα φληναφήματα, προκαλούν την αγανάκτηση ή το γέλιο, για το επίπεδο του αστυνομικού συνδικαλισμού. Ακόμη και οι κυβερνήσεις που υποτίθεται ότι  οι παραπάνω υπηρετούν ως άτυποι εκπρόσωποι τύπου, έχουν καταδικάσει πολλές φορές  τις ακραίες και αντικοινωνικές δηλώσεις τους. 

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, με την ανέξοδη κυβερνητική αναγόρευσης των αστυνομικών ως ηρώων, που αντιμετώπισαν τους υποτιθέμενους ορατούς εχθρούς στον Έβρο και τους αόρατους με την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού-όπου δεν έλειψαν τα περιστατικά αυθαιρεσίας- δημιουργείται και μια νέα ειδική ομάδα αρθρογράφων. Πρόκειται για τους ματατζήδες “συνδικαλιστές”. 

Οι συνδικαλιστές αυτοί, δεν δηλώνουν μόνο την  εμπιστοσύνη τους προς τη σημερινή κυβέρνηση. Εκθειάζουν την ηγεσία της ομοσπονδίας τους, ουσιαστικά απούσα από τα προβλήματα των αστυνομικών την περίοδο εξάπλωσης του  κορονοϊού, καθώς και τον πρόεδρο της αστυνομικής τους ένωσης (Ε.Α.Υ. Αθήνας) με τον οποίο συνυπηρετούν στα ΜΑΤ. Αυτό εκφράζει και τη συναντίληψή τους για το είδος του αστυνομικού συνδικαλισμού που εκπροσωπούν και προφανώς συνδέεται με τις προσεχείς εκλογές της ΠΟΑΣΥ.

Το ζήτημα είναι ότι στα άρθρα τους, οι ματατζήδες συνδικαλιστές πιάνουν στην πένα τους και το λαό. Όχι βέβαια για να αναφερθούν σε κοινωνικά προβλήματα ή να εξηγήσουν από την πλευρά τους τη σχέση των ειδικών κατασταλτικών μονάδων με το λαό, αλλά ως τιμητές. Αποδεικνύοντας  σε πιο βαθμό σέβονται τη δημοκρατία και ιδιαίτερα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, που είναι  η συνταγματική  βάση ακόμη και της αστικής δημοκρατίας, καλούν τους φορείς των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου να τους ζητήσει συγγνώμη…. με την απειλή ότι αυτοί, οι ήρωες θα τους αφήσουν στο έλεος των εχθρών!!! Απίστευτο και όμως αληθινό για τις θέσεις των ματατζήδων συνδικαλιστών, που βγάζουν μέσα από τα άρθρα τους, όλο το μίσος ενάντια στο λαό που αντιστάθηκε στη βάρβαρη δράση των ΜΑΤ στα νησιά, όπου πήγαν να επιβάλλουν τις εντολές της κυβέρνησής τους, ενάντια στην πάνδημη βούληση των νησιωτών. Δεν παραλείπουν βέβαια να στραφούν και κατά των αστυνομικών που υπηρετούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου γιατί δεν έδειξαν ανάλογη με τη δική τους επιθετικότητα ενάντια στον “εχθρό” λαό.

Τα γεγονότα στα νησιά του Β. Αιγαίου είναι πρόσφατα και έχουν καταγραφεί. Ουσιαστικά, όπως παραδέχονται και οι ματατζήδες αρθρογράφοι, υπήρξε εισβολή των ΜΑΤ που με το όργιο βίας και αυταρχισμού επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους νησιώτες. Οι επιθέσεις ενάντια σε ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα, και οι τραυματισμοί πολιτών, οι καταστροφές σε αυτοκίνητα, ο χλευασμός των κατοίκων, ξεπέρασαν και τη συμπεριφορά χούλιγκαν και απέχουν από τη σύννομη άσκηση καθηκόντων κρατικών οργάνων. Τα ΜΑΤ συμπεριφέρθηκαν στους νησιώτες ως στρατός κατοχής και ο λαός δεν το ανέχτηκε. Αν λοιπόν, υποχρεούνται κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη για την κατάσταση που βίωσαν οι νησιώτες, αυτοί είναι οι ματατζήδες συνδικαλιστές  και η κυβέρνηση που υπηρετούν.

Η σύγκρουση αστυνομίας και λαού στα νησιά του Β. Αιγαίου πρέπει να προβληματίσει όλους τους αστυνομικούς. Όλοι πρέπει να διαχωρίσουν τη θέση τους από κατασταλτικές τακτικές που τους βάζουν απέναντι στο σύνολο του λαού. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Β. Αιγαίο είχαν την ψυχραιμία να το αντιληφθούν και να λειτουργήσουν για την εκτόνωση της κατάστασης. Με την ίδια νηφαλιότητα επιβάλλεται να λειτουργήσει τώρα και η πλειοψηφία των ανδρών των ειδικών των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουμε την εντύπωση, ότι δεν συμφωνούν με τις ακραίες εμπρηστικές δηλώσεις που προέρχονται από το χώρο τους και τους καθιστούν συλλογικά υπεύθυνους έναντι του λαού. Αυτή που πρέπει να καταδικάσουν είναι η κυβέρνηση που με τις αυθαίρετες και αντιλαϊκές πολιτικές της, τους βάζει απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Δηλώσεις, όπως των συνδικαλιστών ματατζήδων, μόνον αρνητικά μπορούν να λειτουργήσουν, αφού δίνουν αέρα στα μυαλά όσων συνειδητά ταυτίζονται με τις κατασταλτικές τακτικές και καλλιεργούν τη σύγκρουση με τον εχθρό λαό.

Δεν μας διαφεύγει ότι οι περισσότεροι άνδρες των ΜΑΤ, έχουν βρεθεί σ’ αυτή τη λαομίσητη υπηρεσία παρά τη βούλησή τους, ακόμη και με το ζόρι, όπως έκανε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με αποφοίτους της Σχολής Αστυφυλάκων, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Όλοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι η βία και η καταστολή είναι καταδικασμένες στη συνείδηση όλου του λαού και όχι μόνον των νησιωτών. Το λαϊκό κίνημα θα εξακολουθεί να απαιτεί την κατάργηση των ΜΑΤ. Αποστολή της αστυνομίας πρέπει να είναι μόνο η αντιμετώπιση του εγκλήματος. 

ΓΚΑΠ

Δείτε ακόμα...