Μαθητές νηπιαγωγείων – δημοτικών – γυμνασίων: Επιστρέφουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας

Από το άνοιγμα των Λυκείων στο Ναύπλιο, Πηγή: EUROKINISSI

Χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας αλλά και ενίσχυσης της μορφωτικής διαδικασίας, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, επιστρέφουν από σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας.

Στην πραγματικότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία με τους ίδιους και χειρότερους όρους που ίσχυαν όταν αυτά εξαναγκάστηκαν σε κλείσιμο, με την κυβέρνηση να φορτώνει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» και την «αυτοδιάγνωση» των self tests,

Υπενθυμίζεται πως τα self test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Το αποτέλεσμα των self test πρέπει, με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, να δηλωθεί υποχρεωτικά στην πλατφόρμα. Οι μαθητές εισέρχονται στο σχολείο, μόνο αφού επιδείξουν την σχολική κάρτα, που εκτυπώνουν οι γονείς μετά τη δήλωση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γράψουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.

Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία για όσους προσπάθησαν να κάνουν την ηλεκτρονική δήλωση, καθώς η πλατφόρμα υπερφορτώθηκε, αφού εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί, έπρεπε να δηλώνουν το αποτέλεσμα.

Ανοίγουν και τα φροντιστήρια

Εξάλλου από σήμερα ανοίγουν και τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών μόνο για τμήματα που δίνουν εξετάσεις, χωρίς όμως ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας εργαστηρίων και πρακτικών ασκήσεων για κάποιες από τις δομές Κατάρτισης, από τη Δευτέρα 17 Μάη.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις η επαναλειτουργία γίνεται με υποχρεωτικό self test μια φορά τη βδομάδα, κάθε Δευτέρα, ενώ δεν ανακοινώθηκε τίποτα για άλλα μέτρα προστασίας, για το πότε θα αρχίσουν ξανά τα δια ζώσης θεωρητικά μαθήματα κ.λπ. Κι αυτά όταν η κυβέρνηση επιμένει να κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια για πάνω από ένα χρόνο…

Δείτε ακόμα...