Ματώνουν την Παλαιστίνη για τις λυκοφιλίες και τα κέρδη του κεφαλαίου

Βομβαρδισμός συνοικίας της Γάζας και σχολείου του ΟΗΕ από τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ / Οκτώβριος 2023
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμός συνοικίας της Γάζας και σχολείου του ΟΗΕ από τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ / Οκτώβριος 2023

Αυγαταίνουν τα ματοβαμμένα κέρδη ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων πάνω στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και τα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα στη Μεσόγειο, με την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα να τους διασφαλίζουν, άλλωστε, ότι η «στρατηγική συμμαχία» με το κράτος – δολοφόνο θα υπηρετηθεί μέχρι τέλους και θα εκπληρωθούν όλες οι «συμμαχικές υποχρεώσεις» απέναντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως οριοθετούνται μέσα κι από τη Συμφωνία για τις Βάσεις (MDCA).

Χαρακτηριστικά, κατά πληροφορίες, ναυλομεσίτες έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν, κατ’ εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, τάνκερ ειδικών προδιαγραφών ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 235.000 βαρέλια καυσίμου συγκεκριμένων τύπων, ειδικότερα JP5 και JA1 (για αεροσκάφη) και F76 (για πολεμικά πλοία).

Το πλοίο σχεδιάζεται να φορτώσει από το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων (Δυτική Αττική) και τα διυλιστήρια της ευρύτερης περιοχής, ενώ κατόπιν προορισμός ορίζεται η Ρότα της Ισπανίας, όπου βρίσκεται μεγάλη αεροναυτική βάση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, και η υποστήριξη των μέσων τους που αναπτύσσονται από εκεί.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η συνδρομή των ευρωατλαντικών επιχειρήσεων στην Ανατ. Μεσόγειο από βάσεις στην Ελλάδα όπου έχουν αναπτυχθεί ΑμερικανοΝΑΤΟικοί.

Για παράδειγμα, πέρα από τις συνεχείς εξόδους από τη Σούδα κατασκοπευτικού αεροσκάφους της USAF τύπου RC -135V «Rivet Joint» (με ενισχυμένες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης στόχων), σε πτήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο πάνω από την περιοχή όπου επιχειρούν αμερικανικά πολεμικά πλοία, όσο και στα ανοιχτά των ακτών του Ισραήλ και της Γάζας, καταγράφονται έξοδοι και ιπτάμενου τάνκερ τύπου Boeing KC-135T Stratotanker ακριβώς για εναέριο ανεφοδιασμό (Air-to-Αir Refuelling Mission) αεροσκαφών τους που επιχειρούν στην περιοχή.

Εξάλλου, στη Σούδα παραμένουν αγκυροβολημένα αρόδο το πετρελαιοφόρο «STENA POLARΙS», μισθωμένο από τους Αμερικανούς για υποστήριξη της βάσης με καύσιμο, αλλά και το θηριώδες φορτηγό τους «CAPE VINCENT», που πρόσφατα ξεφόρτωσε ελικόπτερά τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διεκπεραιωθούν σε Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς οι ιμπεριαλιστικές κόντρες μαίνονται σε όλο τον άξονα από την Ανατ. Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση, επί του πεδίου, η κυβέρνηση ανανέωσε ήδη τη συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση UNIFIL, η οποία «επιβλέπει» το εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, αποσύροντας τη φρεγάτα «Σαλαμίς» και στέλνοντας στη θέση της τη φρεγάτα «Αδρίας». Εξάλλου, η φρεγάτα «Ψαρά» παραμένει ενταγμένη στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG2, ενώ να καταγραφεί και η παρουσία της φρεγάτας «Αιγαίον», ενταγμένης στην «IRINI», επιχείρησης της ΕΕ, η οποία επισήμως «τρέχει» για την τήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, στην Κεντρική Μεσόγειο. Αναπτύξεις όλες που σηματοδοτούν την «ντε φάκτο» εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, ο οποίος στηρίζει το κράτος – δολοφόνο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...