Μαύρη Θάλασσα: Η Ουκρανία έπληξε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου ανοιχτά της Κριμαίας- Επτά αγνοούμενοι

Πλατφόρμα πετρελαίου της Tchernomorneftegaz

Επτά άνθρωποι αγνοούνται μετά την επίθεση που, σύμφωνα με τη Μόσχα, εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε πλατφόρμες άντλησης υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοιχτά της προσαρτημένης Κριμαίας.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες και επτά αγνοούμενοι. Διαβεβαιώνουμε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν», ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Telegram ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ.

«Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της “Tchernomorneftegaz”. Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο Άμυνας και (τη ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών) FSB, προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους», ανέφερε νωρίτερα στο «Telegram» ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος διορίστηκε από τη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου το 2014.

Αξιωματούχοι της Κριμαίας δήλωσαν ότι οι εργασίες σε τρεις πλατφόρμες γεώτρησης διακόπηκαν μετά το πλήγμα, ενώ εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Ο Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έπληξε τις πλατφόρμες στις 8.00 (ώρα Ελλάδας) όταν πάνω σ’ αυτές βρίσκονταν 109 εργαζόμενοι. «Το πρωί είχαμε 109 άτομα στους πύργους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο χτύπημα ήταν το πιο κρίσιμο, αντίστοιχα, στον πρώτο πύργο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί. 21 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί», διευκρίνισε ο Αξιόνοφ.

Οι εξέδρες βρίσκονται στα ανοικτά των νότιων ακτών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, 71 χιλιόμετρα από την Οδησσό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...