Αλεξανδρούπολη: Μαζική εκδήλωση και μαχητική πορεία ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο

Μαχητική διαδήλωση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου, αλλά και σε στόχο αντιποίνων πραγματοποιούν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, μαζικοί φορείς και εργατικά σωματεία.

«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «Ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργατικά σωματεία, σωματεία συνταξιούχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενώ με τα δικά τους πανό συμμετέχουν η ΕΔΥΕΘ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν νωρίτερα οι φορείς και τα Σωματεία που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εκατοντάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης διατράνωσαν δυναμικά την αντίθεσή τους στη μετατροπή της πόλης και της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων, με αφορμή και τη νέα -μεγαλύτερη από ποτέ- «απόβαση» στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο λιμάνι της πόλης, στο πλαίσιο της άσκησης-πρόβας πολέμου «Atlantic Resolve» για την περικύκλωση της Ρωσίας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν το σύνθημα «στον ιμπεριαλισμο καμία υποταγή οι μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοι το σύνθημα». Στην εκδήλωση μίλησε  η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων μαζικών φορέων και εργατικών σωματείων (διαβάστε παρακάτω), ενώ αναγνώστηκαν και τα μηνύματα της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της Βουλγαρίας

Επίσης, πληθώρα παρεμβάσεων πραγματοποιήθηκαν από μαζικούς φορείς και συνδικάτα. Συγκεκριμένα, παρέμβαση πραγματοποίησε ο Γιώργος Ροΐδης, ναύαρχος ε.α., ο Χατσή Αλή Αλή (Αλή Καμπέρ), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, ο φαντάρος Αλέξανδρος Σάρρος, ο Σάββας Δευτεραίος, πανεπιστημιακός γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, ο Γιάννης Χιώνης, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η Ενότητα» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου και η Εύα Βλησίδου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης.

Δείτε ακόμα...