Με επιτυχία η σύσκεψη φορέων πυρόπληκτων χωριών

Επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων γορτυνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που οργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Συνεταιρισμός Μελισσοκόμων Αρκαδίας, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Καλλιάνη, Λιβαδάκι, Καστράκι, Φαναράκι, η Ομάδα Γυναικών Αρκαδίας και σωματεία των οικοδομών, ιδιωτικών υπαλλήλων, ΕΤΕ, ΔΕΗ Λάδωνα και συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, Δάφνη του Δήμου Γορτυνίας. Μαζική ήταν η συμμετοχή κατοίκων των  πυρόπληκτων χωριών του Δήμου Γορτυνίας όπου συστάθηκε Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Γορτυνίας.

Εισηγητικά ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Βρουλίτης αναφέρθηκε στην εγκληματική εγκατάλειψη της περιοχής από την πρόληψη της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας. Αναφέρθηκε παράλληλα στα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με τις αποζημιώσεις χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση της περιοχής όπου εκτός αποζημίωσης μένουν πάνω από το 90% των κατοίκων και εκτός παραγωγής πολλοί κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και μελισσοκόμοι καθώς πάνω από 20.000 μελίσσια ξεχειμωνιάζουν στην περιοχή.

Το λόγο πήραν, πέρα από τους εκπροσώπους των κοινοτήτων και εργατικών σωματείων και πολλοί πολίτες που κατήγγειλαν την αργοπορία και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό από την πλευρά των αρμόδιων φορέων για την κατάσβεση της φωτιάς που ξεκίνησε από την Ηλεία και κατέληξε πριν τη Μεσσηνία. Εκφράστηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα για διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...