Με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων απάντησαν οι Ρώσοι στον βομβαρδισμό πλατφορμών αερίου ανοικτά της Κριμαίας

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά Ουκρανικών στόχων πραγματοποίησαν οι ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις, σε  «απάντηση» της ουκρανικής επίθεσης κατά πλατφορμών άντλησης αερίου ανοικτά της Κριμαίας

«Σε απάντηση στις δολιοφθορές του καθεστώτος του Κιέβου, πύραυλοι κρουζ Onyx στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Shkolny στην περιοχή της Οδησσού κατέστρεψαν υπόστεγα με ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar-TB2 που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από ρωσικό αναγνωριστικό εξοπλισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, δύο διμοιρίες αμερικανικών οβιδοβόλων M-777 155 χιλιοστών καταστράφηκαν στο νησί Kubansky. Επίσης, η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε δύο εκτοξευτές του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 στην περιοχή Ochakov και Tuzla της περιοχής της Οδησσού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις πλατφόρμες, με drones, μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του νησιού Zmeiny (νησιού των Φιδιών) ανοικτά της Οδησσού.

Στην αποτυχημένη επιχείρηση κατά του νησιού των Φιδιών συμμετείχαν περισσότερα από 15 αναγνωριστικά και επιθετικά drones Μπαϊρακτάρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας, ένα στρατηγικό αναγνωριστικό drone Global Hawk RQ-4 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την περιοχή.

(Με πληροφορίες από: «Ria Novosti», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...