Με πλαφόν και όχι με δωρεάν διάθεση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το κόστος του PCR η κυβέρνηση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή

Με πλαφόν και όχι με δωρεάν διάθεση – για να μην πληρώσει – επιχειρεί να αντιμετωπίσει το κόστος του μοριακού τεστ (pcr test) η κυβέρνηση, διατηρώντας τη μετακύλιση του κόστους στον κόσμο. 

Σήμερα, το κόστος του μοριακού τεστ ανέρχεται στα 60 ευρώ που αναγκάζεται να πληρώνει ο κόσμος στα ιδιωτικά κέντρα και η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί, δηλώνει μέσω του υπ. Ανάπτυξης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει πλαφόν στην τιμή του.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη λογική κόστους – οφέλους, αντί να διαθέσει δωρεάν και μαζικά τεστ, εξακολουθεί να αφήνει τους εργαζόμενους και τον λαό να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος, από το οποίο κερδισμένος βγαίνει ο ιδιωτικός τομέας.

Κατά τα λοιπά, ο Αδ. Γεωργιάδης στη συνέντευξή του σήμερα στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δήλωσε πως εντός της εβδομάδας θα εξεταστούν μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις.

Δείτε ακόμα...