Με συγκέντρωση θα “υποδεχθούν” το ελικοπτεροφόρο «USS Iwo Jima»

To USS Iwo Jima (LHD 7)

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση και συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 27 Μάη, στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή τον ελλιμενισμό στο λιμάνι της Σούδας του ελικοπτεροφόρου «USS Iwo Jima» του αμερικανικού 6ου στόλου.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καλούμε τον χανιώτικο λαό σε ξεσηκωμό ενάντια στην επίσκεψη του 6ου στόλου. Τα ιστορικά μέρη που μεγαλούργησε η ΕΑΜική Αντίσταση και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, δεν είναι μέρος για εκδρομές των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων. Ο χανιώτικος λαός έχει μνήμη και πρέπει να τους υποδεχτεί όπως τους αρμόζει.

Ο λαός μας γνωρίζει τι σημαίνει ΝΑΤΟ, που από τη στιγμή της ίδρυσής του έχει σχεδιάσει και εκτελέσει δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα και έχει ευθύνη για τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς μπλέκεται όλο και περισσότερο η χώρα μας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Η Ελλάδα, με την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο που θέλουν να παίξουν “ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή”.

Αυτή η αμερικανοΝΑΤΟική σταθερότητα είναι που νομιμοποιεί και διαιωνίζει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, ενθαρρύνει την επιθετικότητα των ισραηλινών κυβερνήσεων και την πολιτική των εποικισμών, αναγνωρίζει το δικαίωμα του πάνοπλου ισραηλινού κράτους στην αυτοάμυνα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Αυτή την πολιτική υπηρετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεμελίωσε τη στρατηγική συμμαχία το 2016 με το κράτος-δολοφόνο.

Είναι η ίδια πολιτική που δεν διστάζει να θυσιάσει την ανθρώπινη ζωή, σε συνθήκες πανδημίας, προκειμένου να διαφυλάξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η ίδια πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία. Που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα με το νέο αντεργατικό έκτρωμα, το γκρέμισμα εργατικών κατακτήσεων, που κερδήθηκαν με το αίμα των λαών, προκειμένου να φορτώσει και πάλι στο λαό τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Η ίδια πολιτική που γεννά τα καραβάνια των προσφύγων από το αιματοκύλισμα των λαών. Η ίδια πολιτική που πιστά έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα!

Ο ελληνικός λαός όμως έχει πλέον την πείρα. Ξέρει πως τίποτα δεν έχει να κερδίσει από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αντίθετα, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη ΝΑ Μεσόγειο, με τη χώρα μας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη μεγαλύτερων κινδύνων, ρίχνουν νερό στο μύλο της τούρκικης επιθετικότητας.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη 27/5, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς!

Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...