Με τη δύναμη του λαού η άλλη μέρα θα είναι αλλιώς

Ρόμπερτ Μενέντεζ/ Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, θα μιλήσει, την Πέμπτη (26/8) στις 21.00, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο του forum «Η Ελλάδα το 2040».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ο κ. Μενέντεζ είναι: «Διαχρονικός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων εντός και εκτός του αμερικανικού Κοινοβουλίου και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το East Med Act, η υιοθέτηση διακομματικού ψηφίσματος της αμερικανικής Γερουσίας για τη Διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, η προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας και σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ενώ προσφάτως απηύθυνε έκκληση προς τις αμερικανικές Αρχές να προσφέρουν περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών».

Η ομιλία αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του forum «Η Ελλάδα το 2040». Oι κυρίως εργασίες του forum θα πραγματοποιηθούν στις 19 Οκτωβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η ομιλία του Αμερικανού γερουσιαστή θα μεταδοθεί μέσω live streaming στα κοινωνικά δίκτυα και στον ιστότοπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (greece2021.gr).

Στο πλαίσιο του forum, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών εταίρων θα επιχειρήσουν να καταγράψουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος τους τα επόμενα 20 χρόνια. «Τα συμπεράσματα του forum θα αποτελέσουν μια “Λευκή Βίβλο” για την επόμενη μέρα της Ελλάδας» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...