Με τον ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός

EUROKINISSI

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, όπου είχε την …ευκαιρία να αναδείξει τη συμμετοχή της Ελλάδας σε μια σειρά ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι «πρωτοβουλίες» που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου, όπως ονομάζει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα τη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις βρωμοδουλειές των αμερικανοΝΑΤΟικών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και των αρχών καλής γειτονίας, δηλαδή όλων αυτών που ναρκοθετούνται από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, καθώς οι διεργασίες, για τις ΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεις στην περιοχή, συνυπάρχουν με την ένταση και τον ανταγωνισμό.

Εξάλλου, μιλώντας σε εκδήλωση, παρουσία μελών της Ομογένειας στις ΗΠΑ, την οποία διοργάνωσε το «The Hellenic Initiative», ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «είμαστε πολύ περήφανοι που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως έναν στρατηγικό σύμμαχο με τον οποίο μοιράζονται, όχι μόνο κοινά συμφέροντα αλλά και κοινές αξίες»,λέγοντας παράλληλα ότι «πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ότι ήταν την περασμένη δεκαετία».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη μετά και τη δήλωση του δεύτερου με την οποία ζήτησε «συγγνώμη» για την παρουσία του στα εγκαίνια του λεγόμενου «σπιτιού της Τουρκίας» όπου παραβρίσκονταν ο Ερντογάν αλλά και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΟΗΕ στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα, 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...